Reiki

Heb je vaak (of constant) een gehaast gevoel? Voel je de behoefte om altijd maar door te gaan en kun je nooit écht ontspannen?
Laat mij je dan helpen! Boek een reikibehandeling bij me en gun jezelf complete rust en aandacht voor jezelf. Een behandeling duurt van begin tot eind ongeveer een uur. En ik beloof je dat je in dat uur helemaal tot rust komt.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Heel simpel, ik heb een massagetafel, daar ga jij op liggen. Je kleding houd je gewoon aan. Riemen en sieraden kun je eventueel even af doen als dat fijn is voor jou.

Vervolgens zet ik muziek aan (bijvoorbeeld deze video). Deze muziek helpt jou ontspannen en mij met de timing van de behandeling. Ik leg mijn handen op jouw lijf. En elke paar minuten verander ik de positie van mijn handen. Het belletje in de muziek geeft mij een signaal wanneer het tijd is voor de volgende positie. Zo hoef ik niet op de klok te kijken, wat voor mij prettig is. Maar als jij je beter kunt ontspannen in totale stilte, dan kan dat ook. Het gaat om jou, niet om mij.

Mijn handen op jouw lijf dus, daar zit voor veel mensen die voor het eerst een behandeling willen boeken de angst. En ik wil die graag bij je wegnemen. Bij een reikibehandeling raak ik je hoofd, borst, buik en rug aan. Maar zoals genoemd heb jij gewoon je kleding aan. Ik leg m’n handen niet op je blote huid (behalve op je hoofd dan) en ik raak geen intieme delen aan (dus niet op je borsten en m’n handen gaan niet lager dan je buik). Als er lichaamsdelen zijn waar je om welke reden dan ook niet aangeraakt wilt worden, geef dit dan voor de behandeling aan. Zo kan ik daar rekening mee houden en posities wat aanpassen.

Je ligt eerst op je rug en draait je halverwege de behandeling om, zodat je op je buik ligt.
That’s it, meer is er niet te vertellen.

Omdat mijn partner en ik allebei reiki kunnen geven, kun je je voorkeur aangeven of je behandelt wilt worden door een man (Mark) of een vrouw (Evelien). We voelen ons allebei niet beledigd als je ‘voor de ander kiest’. Het draait namelijk volledig om jou en niet om ons.

Een behandeling van een uur kost 50 euro.